KOSGEB 2022 – 02 Proje Teklif Çağrısı

“İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin arttırılması”

İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanmaları halinde üretim hızlarını, etkinliklerini ve verimliliklerini iyileştirebilmektedir. 2022 – 02 sayılı Proje Teklif Çağrısının genel amacı, “İmalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmak”tır. İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, “Uygun Proje Konuları” bölümünde belirtilen imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek için proje sunabilecektir.

Proje Başvuru Tarihleri
13 Aralık 2022 – 11 Ocak 2023

Destek Üst Limiti

2.000.000 TL

Destek Oranı
%85

İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, aşağıda belirtilen imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden biri VEYA birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek / uygulamak / uyarlamak için proje sunabilecektir.

1. Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayinde Kullanımı

2. İmalat Sanayinde Nesnelerin İnterneti

3. İmalat Sanayinde Endüstriyel Robot Teknolojileri

4. İmalat Sanayinde Akıllı Sensör Teknolojileri

5. Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri

6. İmalat Sanayinde Siber Güvenlik

7. İmalat Sanayinde Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri

8. İmalat Sanayinde Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik Teknolojileri

* İmalatçı KOBİ’lerin edinecekleri teknolojilerin yerli firmalardan karşılanma durumu değerlendirmede olumlu yönde dikkate alınacaktır .

  • Başvuracak tüm işletmelerin 2021 yılında bilanço esasına göre defter tutması esastır.
  • 2021 yılı KOBİ Beyannamesindeki net satış hasılatının 500.000 TL ve üzerinde olması gerekmektedir.
  • Ana faaliyet kodu NACE REV 2 sınıflamasına göre imalat sanayi sektörlerinde yer alan küçük ve orta ölçekli işletmeler başvurabilecektir.

400.000 TL Geri Ödemesiz,
1.600.000 TL Geri Ödemeli olmak üzere toplamda
2.000.000 TL‘dir.
*Teklif edilen projenin toplam bütçesi, 2021 yılı net satış hasılatını geçemez.

 

A) Personel Giderleri: Proje ile ilişkilendirilmiş olmak kaydıyla işletmede tam zamanlı çalışacak personel desteklenebilir. Proje Kapsamında en fazla 2 yeni personel desteklenebilir.

B) Makine-Teçhizat Giderleri: Destek kapsamında satın alınacak makine-teçhizatların yeni olması şartı aranır. Teçhizata; bilişim donanımı, harcanarak tükenmeyen donanımsal malzemeler de (motor, elektronik bileşenler, kasa vb.) dahildir.

C) Yazılım Giderleri: Yazılım Lisans veya Buluttan Kullanım Giderleri (Proje süresi içindeki zaman sınırlı lisanslama ve buluttan erişimle kullanım dahildir), Yazılıma İlişkin Eğitim-Danışmanlık Giderleri, 
D) Hizmet Alım Giderleri: Eğitim giderleri, Test ve analiz giderleri, Belgelendirme giderleri, Danışmanlık giderleri, Proje hazırlama danışmanlığı gideri

Geri Ödemeli Destekler için, destek ödeme aşamasında destek tutarı kadar teminat mektubu veya KGF kefalet mektubu ibraz edilmek zorundadır.

Geri ödemeler, proje bitişinden 12 ay sonra başlamak üzere dörder aylık dönemde altı eşit taksitte yapılır, faiz veya komisyon alınmaz.

  • Personel dışındaki giderler için % 85 (Bu oran üzerinden hesaplanacak desteğin tamamı Teminat karşılığı geri ödemeli destek olarak ödenir.)
  • Personel giderleri için, öğrenim durumu katsayısına göre belirlenen tutarda, (oran uygulanmadan) geri ödemesiz destek verilir.
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yayımlanan SGM 2014 /35 sayılı Yerli Malı Tebliğine uygun olarak alınmış yerli malı belgesi ile tevsik edilen kalemlerde geri ödemeli destek oranı % 15 artırılarak % 100 olarak uygulanır.

10 Mart 2023
*KOSGEB, süreç – zaman planını değiştirme ve web sayfasında güncelleme hakkını saklı tutar.

  • Proje başvurularının birinci aşama değerlendirmesi KOBİ Bilgi Sistemi tarafından “Birinci Aşama Değerlendirme Kriterleri Tablosu”nda yer alan kriterlere göre yapılarak projeler en yüksek puanlı projeden en düşük puanlı projeye doğru sıralanacak ve ilk 500 proje ikinci aşama değerlendirmesine alınacaktır.
  • Proje başvurularının ikinci aşama değerlendirmesi Kurullar tarafından “Kurul Değerlendirme Kriterleri Tablosu”nda yer alan kriterlere göre yapılarak Uygulama Esasları dahilinde projelerin nihai puanı hesaplanacaktır. Projelerin nihai puanları en yüksek puanlı projeden en düşük puanlı projeye doğru sıralanacak ve bütçe kapsamında desteklenebilecek projeler belirlenecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir